Aparati za merenje pritiska služe za merenje krvnog pritiska pacijenata kod kojih je dijagnostikovana hipertenzija ili neki drugi vid poremećaja krvnog pritiska.

Postoje razni tipovi poput: manuelni (mehanički) koje ste verovatno viđali kod doktora i kod kojih je uglavnom potreban stetoskop (slušalice), automatski (digitalni) koje pacijenti uglavnom koriste kod kuće jer se smatraju najjednostavnijim za korišćenje.

Ono što je veoma bitno kod aparata za merenje pritiska je da su stacionarni i da se koriste pri merenju krvnog pritiska u stanju mirovanja i da nisu namenjeni monitoringu to jest praćenju krvnog pritiska pacijenata koji su u pokretu, za to se koriste aparati za monitoring krvnog pritiska poznatijih kao ABPM (Ambulatory Blood Pressure Monitoring) ili kao holter krvnog pritiska što je inače netačan medicinski naziv ali se odomaćio u svakodnevnoj komunikaciji.

Aparati za merenje krvnog pritiska prikazuju dve vrednosti krvnog pritiska, prvi broj prikazuje sistolni ili gornji (systolic) pritisak i drugi broj prikazuje dijastolni ili donji (diastolic) pritisak. Vrednost merenja krvnog pritiska se meri u milimetrima živinog stuba (mm Hg). Najčešće merenje krvnog pritiska je postavljanjem manžetne na nadlakticu ili na ručni zglob leve ruke. Inače smatra se da je merenje krvnog pritiska na nadlaktici preciznije od merenja na ručnom zglobu.

  • Accoson ambidex manžetne su razvijene da obezbede sigurnost, preciznost, trajnost i isplativost kranjem korisniku.Manžetna ima jedinstvenu mekanu ivicu koja zamenjuje tradicionalne spojeve videne na drugim manžetnama i može se koristiti za levu ili desnu ruku.Ulaz vazduha je pozicioniran u centru manžetne tako da je uvek okrenut ka spolja i ne smeta pacijentovoj ruci prilikom merenja pritiska bilo da je leva ili desna ruka, to znači da crevo manžetne ne smeta steoskopu prilikom merenja. Postoji u više veličina kao i podrška postoje i adapteri za povezivanje sa aparatima različitih proizvođača.Preporučen je od strane Britanskog društva za hipertenziju (British Hypertension Society www.bhs.org).
  • Accoson aparat za merenje pritiska kombinovani model proizveden u Engleskoj od strane porodčne kompanije sa tradicijom starom preko 150 godina.Garantuje preciznost prema standardu BS EN 1060-1. Dizajniran za samostalnu upotrebu. Poseduje ugrađen stetoskop. Dobija se u paketu sa torbicom.
  • Serija 6xx je linija vrhunskih aneoridnih aparata za merenje pritiska. Proizveden u Engleskoj od strane porodične kompanije sa tradicijom starom preko 150 godina. Garantovana tačnost prema ISO 81060-1 standardu.Opseg 0-300 mmHg sa početnom pozicijom kalibracije od nule.Bele boje sa crvenom skazaljkom. Dizajniran da izdrži dvostruko veći pritisak od predviđenog. Petogodišnja garancija kvaliteta kalibracije. Prostran zadnji deo za smeštanje manžetne sa crevima. Postoji u tri varijante: ZIDNI (642 model), STONI (632 model), POKRETNI SA STALKOM (662 model)
  • Accoson aparat za merenje pritiska duplex proizveden u Engleskoj od strane porodčne kompanije sa tradicijom starom preko 150 godina.Garantuje preciznost prema standardu BS EN 1060-1. Dobija se u paketu sa torbicom.
  • Accoson aparat za merenje pritiska stoni i zidni proizveden u Engleskoj od strane porodične kompanije sa tradicijom starom preko 150 godina.Garantuje preciznost prema standardu BS EN 1060-1.Prikaz velikog dijametra, olakšava gledanje sa veće udaljenosti.Može se montirati na zid ili postaviti sa stalkom na sto.Opseg 0-300mmHg.
  • Greenlight 300 je najnoviji tip ručnog sphygmomanometra koji je razvijan da pruži pouzdane i precizne vrednosti kao alternativa živinim sphygmomanometrima. Ovo je postignuto korišćenjem silikonskog čipa koji elektronski prikazuje vrednosti na malim led lampicama skale aparata. Korišćenjem elektronskog sistema detekcije pritiska dobijen je aparat Greenlight 300 kao alternativa do sada neprikosnivenim živinim aparatima. Greenlight 300 u sebi ima auto kalibraciju kao i indikator količine ispuštanja vazduha samim tim indikator vizuelno upozorava operatora ako suviše brzo ili sporo ispušta vazduh preko mikro ventila. Prednosti Greenlight 300 su da nije štetan po okolinu (poznato je da su zastareli živini aparati štetni po okolinu i zdravlje ljudi), kompaktan, portabilan, u sebi sadrži auto- kalibrator.

Go to Top